Iata 5 cauze pe care le poti indrepta oricand!

Tocmai ti-ai vopsit parul si nuanta este superba, stiu! Parul este stralucitor si pare sanatos. Insa dupa doar o luna, totul se schimba! Culoarea mult ravnita a iesit din par, acesta nu mai este nici pe departe stralucitor, in schimb este aspru la atingere si pare deteriorat. Stii de ce se intampla aceste lucruri?

1. Nu folosesti produse dedicate parului vopsit. Da! Pun pariu ca stii, parul vopsit are gama lui speciala si foarte complexa, de altfel! Aceasta contine sampon, masca tratament, ulei de par si chiar un leave-in conditioner. Toate acestea au rolul de a hrani parul, de a-i da stralucire, si nu in ultimul rand, de a proteja culoarea o perioada mai lunga de timp.

Daca nu ti le permiti sau nu ai acces la toate, iata ordinea importantei produselor de ingrijire a parului vopsit: masca tratament este pe primul loc, urmata de sampon si abia apoi de uleiul pentru par vopsit. Leave-in conditioner-ul este optional. Acesta este recomandat doar in cazul unui par foarte aspru la atingere.

2. Iti masezi lungimile la spalat. Daca iti doresti o culoare stralucitoare si de lunga durata, acest lucru este interzis. Cand iti speli parul, maseaza strict scalpul, iar spuma obtinuta repartizeaz-o cu blandete pe par. Punct.

3. Nu aplici corect masca de par. Pentru a obtine maximum de la masca tratament, tamponeaza-ti parul cu un prosop inainte de a o aplica pe par si las-o sa actioneze exact cat scrie pe eticheta (maxim 5 minute, oricum). Nu uita, aceasta trebuie sa faca parte dintr-o gama dedicata parului vopsit.

4. Iti masezi parul in prosop. Da, masarea parului in prosop constituie agresiune si duce la degradarea treptata a parului. Urmarea fireasca a acestei degradari este fix iesirea pigmentilor de vopsea din fibra capilara.

5. Folosesti foarte des placa, ondulatorul sau iti treci in mod obsesiv mana prin par. Toate acestea duc si ele la agresarea parului si estomparea culorii obtinute cu ajutorul pensulei si a tubului de vopsea.

Acum stii de ce nu-ti rezista vopseaua pe par, treci la fapte! Foloseste produse dedicate parului vopsit si pastreaza agresiunile la minim, iar culoarea va rezista mai mult timp pe par.